Canalblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog
Publicité
Paris
24 mars 2018

Place des Abesses

Ulaz je to na Montmartre. Jako umjetnicko mjesto. Uvijek netko svira tamo, bilo sastav jazz manouche ili djevojka s harmonikom ili santana. Cesto se tu zatektne i kakav azijatski par koji se vjencaje pa se slikaju s glazbenicima. tamo sam u biti vidjela rijedak prizor u parizu: djeca se IGRAJU na ulici.

Place Felix Lobligeois je lijepa pogotovo u trenutku kada se pale ulicne svjetiljke,réverbères. prekrasan prizor! Volim te pariske réverbères, tako su elegantni!

Do Place de Clichy bih ponekad dolazila busem. Moja prijateljica Tamara kaze da se bakicezale jer su ljudi prije, nekada, puno vise razgovarali vozeci se busem.

Dragan i ja smo jednom bili u busu 68 kad je Francuz, stariji, operni pjevac, pricao s talijanskom obitelji o muzici! Cak je i zapjevao arije!

Zanimljiv je taj dio kad se bus 68 spusta niz ulicu Pigalle, tamo smo jednom vidjeli Oldtimer automobil kabriolet u kojem su vozac i dvije vozacice bil obuceni kao iz vremena Grace kelly! Vozac je imao kacket i polo odijelo, a suvozacice na glavi marame à la Grace kelly.

Publicité
Publicité
Commentaires
Publicité
Archives
Publicité